Trump: Meksika sınırına 15 bin kişilik askeri birlik gönderebiliriz

Trump: Meksika sınırına 15 bin kişilik askeri birlik gönderebiliriz

ABD Başkanı Donald Trump Orta Amerika'dan gelen göçmen grubunun durdurulması için Meksika sınırına 15 bin kişilik askeri bir birliğin gönderilebileceğini söyledi.

Çarşamba günü konuyla ilgili gazetecilere konuşan Trump "(göçmen) Kervanı yaklaştığı müddetçe askerimiz sınır dışı harekat yapabilir.

Şu anda 5 ila 8 bin askerimiz hazır bulunuyor ve bu rakam sınırda görev yapan devriye ekipleri için 10 ya da 15 bine çıkarılabilir. Kimse içeri giremeyecek. Hiç kimsenin sınırı geçmesine izin verilmeyecek." diye konuştu.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon daha önce yaptığı açıklamada şu anda sınır güvenliği için görev başında 7.000 askerinin olduğunu ve hazır durumda bulunan 2.000 askerin de bu kuvvetlere katılacağını duyurmuştu.

Donald Trump 6 Kasım'da yapılacak kongre seçimleri öncesinde göçmenlikle alakalı duruşunu gittikçe sertleştiriyor. Trump Meksika üzerinden gelen bir göçmen kervanının ABD sınırına yaklaştığının altını çizerek, Cumhuriyetçi adaylara olan desteği artırmaya çalışıyor.

Trump'tan 'acil durum' ilanı

Trump, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güney sınırına gelen göçmenleri durduramadığını belirterek, ''acil durum'' ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirmişti. Trump ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador'a dış yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacaklarını söylemişti.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, ekonomik nedenler ve şiddet yüzünden Orta Amerika'dan yola çıkıp ABD'ye ulaşmaya çalışan 'göçmen kervanında 7 binden fazla kişi bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.