Trump Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edecek

Trump Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edecek

ABD Başkanı Donald Trump, Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edecekleri açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksikalı uyuşturucu kartellerini uyuşturucu ve insan kaçakçılığındaki rolleri nedeniyle terör grubu ilan edecekleri açıkladı.

Trump, gazeteci Bill O'Reilly'e verdiği mülakatta, "Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu olarak ilan edeceğiz. Son 90 gündür bunun üzerine çalışıyorum. Biliyorsunuz bu mesele kolay değil, geçmeniz gereken süreçler var ve biz de o süreçlerdeyiz." diye konuştu.

ABD kanunlarına göre bir grup terör örgütü olarak tanımlanması halinde ABD'de yerleşik kişilerin bilerek ve isteyerek bu gruplara yardım etmesi yasaklanıyor ve grup üyelerinin ABD'ye girişine izin verilmiyor, ülkede olanların da sınır dışı edilme ihtimali doğuyor.

Finans kuruluşları da bu grupla bağlantısı olduğunu fark ettikleri paraları bloke edip hazine bakanlığına bildirmekle yükümlü oluyor.

Meksika kartel konusunu ABD ile görüşüyor

Trump'ın bu sözlerinin ardından Meksika Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak, ABD'li Dışişleri Bakanlığı yetkililerine bu konuda bir görüşme talebi ilettiklerini belirtti. Açıklamada, görüşmenin içeriğinin, terör örgütü ilan etme sürecinin yanı sıra, organize suç örgütlerine silah ve para akışına yönelik olacağı kaydedildi.

Uyuşturucu kartellerinin düzenlediği ve ABD vatandaşlarını hedef alan son yılların en kanlı saldırısının ardından geçtiğimiz haftalarda Trump sosyal medya hesabı üzerinden uyuşturucu kartellerine 'savaş açma ve yeryüzünden silme' sözü vermişti.

Meksika'daki saldırıda rakip kartelin üyesi oldukları sanılan 3 kadın ve 6 çocuk hayatını kaybetmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.