"Trump yönetimi Washington'daki protestolar için 10 bin asker istedi"

"Trump yönetimi Washington'daki protestolar için 10 bin asker istedi"

Beyaz Saray'ın George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölmesi sonrası başlayan protestolara müdahale için Washington'a 10 bin asker gönderilmesi talebinde bulunduğu iddia edildi.

Üst düzey bir savunma yetkilisine göre, Trump yönetimi Washington'daki protestolara müdahale için 10 bin asker istedi ancak Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ordunun kullanılmasına karşı çıktı.

Haberde, Esper'in yaklaşık 1600 askeri Washington'a gönderdiği ama 5 bin ulusal muhafızın bulunduğu başkente askerlerin yardımına ihtiyaç duyulmadığı ve askerlerin geçen perşembe kentten ayrılmaya başladığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Milley'in ise ABD Başkanı Donald Trump ile arasında geçen ''gergin'' konuşmada Washington'da kesinlikle askerlere ihtiyaç olmadığını söylediği ifade edildi.

Ayrıca AP'nin haberinde hem Esper'in hem de Milley'in protestoların sivil idareciler tarafından kolayca çözülebileceğini ve meselenin militarize edilmesine şiddetle karşı çıktığı yer aldı.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, bunun üzerine Başkan Trump'ın Esper ve Milley'i şehri güvence altına almak için gereken sayıda asker göndermeye çağırdığını belirtti.

George Floyd protestoları 12. gününde

Bu arada George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar 12'nci gününe girdi.

Ülkenin doğu yakası New York'tan batısında Los Angeles'a kadar uzanan protestolarda binlerce kişi adalet ve polis reformları için bugün de sokaklara çıktı.

New York'ta Manhattan'da binlerce kişi Cental Park yakınlarında ''Çalınan Hayaller ve Yağmalanan Hayatlar'' adı verilen gösteriye katılırken Brooklyn'de de bine yakın gösterici toplandı.

Floyd'un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde ise yaklaşık 150 protestocu, Vali'nin evinin önünde sloganlar attı.

Şikago'da 5 bine yakın kişi gösterilere katılırken Los Angeles'ta da barışçıl protestolar düzenlendi.

Washington DC'de binlerce kişilik Floyd protestosu

Başkent Washington DC'de, polis şiddetiyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd için Beyaz Saray ve Lincoln Anıtı önünde düzenlenen protestolara binlerce kişi katıldı.

Floyd için Kuzey Carolina'da düzenlenen ikinci cenaze töreni ile eş zamanlı olarak Washington DC'de de binlerce kişi ülkedeki ırkçılığı ve polis şiddetini protesto etti.

Washington DC'nin önemli yapılarından Lincoln Anıtı önünde toplanan kalabalık, Floyd'un nefessiz kaldığı 8 dakika 46 saniyeye gönderme yaparak, bu süre boyunca yere uzanarak sessiz kaldı.

Protestocular, sloganlar atarak Beyaz Saray önündeki Lafayette Park'a yürüdü.

Protestocular, dün ismi "Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Değerlidir)" olarak değiştirilen ve üzerine de dev "Black Lives Matter" yazısı yazılan Beyaz Saray karşısındaki 16. sokakta toplanarak sloganlar attı.

Beyaz Saray önündeki protestocular arasında doktorlar ve hemşirelerin de aralarında bulunduğu sağlık çalışanlarının olması dikkati çekti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.