Trump ABD ordusuna seslendi: Dünyanın polisi değiliz

Trump ABD ordusuna seslendi: Dünyanın polisi değiliz

ABD Başkanı Donald Trump 'Bitmeyen sonsuz savaşlar dönemini sonlandırıyoruz. Biz dünyanın polisi değiliz' diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump cumartesi günü, New York yakınlarındaki West Point kentindeki Ordu Akademisi'nin 2020 mezuniyet törenine katıldı. Özellikle son dönemde ordunun üst düzey yetkilileriyle yaşadığı uzlaşmazlıklar nedeniyle Trump'ın konuşması merakla bekleniyordu.

George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından gündeme gelen "ırkçılık tartışmaları" ile ilgili konuşan Trump, "Ordu, 1960'larda hiç adil olman ırk ayrımcılığı politikalarının sona erdirilmesi ve sivil hakların elde edilmesinde önemli bir rol oynadı" ifadelerini kullandı.

'Bitmeyen sonsuz savaşlar dönemini sonlandırıyoruz'

Amerikan ordusunun görevinin dünyadaki tüm sorunları çözmek olmadığını vurgulayan Trump, "Bitmeyen sonsuz savaşlar dönemini sonlandırıyoruz. Uzak topraklarda, birçoğunun ismini bile duymadığı yerlerde çok eskiden beri devam anlaşmazlıkları çözmek Amerikan ordusunun görevi değil. Biz dünyanın polisi değiliz. Fakat düşmanlarımız şunu da bilmeli: Eğer halkımız tehdit edilirse, eyleme geçmek için asla tereddüt etmeyeceğiz. Ve bundan sonra savaşırken sadece kazanmak için savaşacağız" şeklinde konuştu.

Pentagon'dan Trump'a tepki

Trump’ın daha önce, George Floyd'un öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolarla ilgili, "Eğer bir şehir ya da eyalet vatandaşların canını ve malını koruyacak önlemleri almazsa oraya orduyu gönderecek ve onlar için sorunu hızla çözeceğim" demesine Pentagon’dan sert yanıt gelmişti.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Trump'ın ABD ordusunu devreye sokacağını açıklamasının, Pentagon'da bazılarında "derin ve büyüyen bir rahatsızlık" yarattığını ifade etmişti.

Ayrıca ABD’nin 20. Genelkurmay Başkanı General Mark A. Milley, Trump’ın Beyaz Saray’dan kiliseye yürüyüşüne katıldığı için özür dilemişti. Milley, "Orada olmamalıydım. O anda ve o ortamdaki varlığım, ordunun iç politikaya karışması olarak algılandı” diye konuşmuştu.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.