Trump: Afganistan’daki askerlerimizi geri getiriyoruz

Trump: Afganistan’daki askerlerimizi geri getiriyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan’daki ABD askerlerini tamamen geri çekmek konusundaki niyetini bir kez daha dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin koronavirüs salgını nedeniyle belirlenen takvimin de ilerisinde bir şekilde Afganistan’dan çekildikleri haberinin gündeme geldiği bir süreçte, Twitter hesabından konuya ilişkin yorumda bulundu.

Trump yaptığı paylaşımda “Afganistan’da savaşan güç şeklinde değil bir polis kuvveti gibi bulunuyoruz. Askerlerimizi geri getiriyoruz ama neler olduğunu da dikkatle takip ediyoruz ve eğer gerekirse daha önce hiç olmadığı şekilde şimşek gibi müdahale ederiz” ifadelerini kullandı.

 

 

ABD ve Taliban arasında varılan anlaşma uyarınca ABD, Afganistan’daki 13 bin 600 askerini Temmuz ayının ortasında kadar 8 bin 600’e düşürecek önümüzdeki yılın ortasına kadar da tamamını çekmiş olacak.

Katar’da devam eden uzun görüşmeler neticesinde ABD ve Taliban arasında bu yıl 29 Şubat’ta anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma uyarınca Taliban da ülkede terör örgütlerinin yapılanması ve barınmasına izin vermeyecek ve ülkedeki şiddet olayları ve saldırılar azaltılacak.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.