Trump: Afganistan'daki asker sayısı 4 bine düşürülecek

Trump: Afganistan'daki asker sayısı 4 bine düşürülecek

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının kısa bir süre içerisinde 4 bine düşürüleceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının kısa bir süre içerisinde 4 bine düşürüleceğini söyledi.

Axios'tan Jonathan Swan'a verdiği röportajda Afganistan'daki son duruma ilişkin soruları da yanıtlayan Trump, ülkedeki askerlerinin sayısını azaltmaya devam edeceklerini de vurguladı.

Trump, "Çok yakında Afganistan'daki askerlerin sayısını 4 bine düşüreceklerini" ifade ederek, Kasım ayında düzenlenecek seçimlere kadar, ülkedeki asker sayısının 4-5 bin bandına düşürüleceğini söyledi.

Öte yandan Donald Trump, Ortadoğu'ya girmenin ABD tarihinde yapılan en büyük hata olduğu görüşünü savundu.

ABD askerlerini çekiyor

ABD, 19 yıl süren savaşın ardından 29 Şubat 2020 tarihinde Taliban ile Katar'ın başkenti Doha'da imzalanan anlaşma sonrası Afganistan'dan askerlerini çekmeye başladı.

Anlaşma imzalandığı dönemde ABD'nin ülkede yaklaşık 13 bin askeri bulunuyordu.

Bu kapsamda Haziran ayı ortasında ülkedeki asker sayısı 8 bin 600'e düşürülürken, Temmuz ayının ortasında da ülkedeki 5 büyük askeri üs kapatıldı.

İmzalanan anlaşmada, ABD'nin Afganistan'daki askerlerinin tümünü 14 ay içerisinde çekmesi öngörülüyor. Buna göre ABD, 2021 yılı Mayıs ayına kadar ülkedeki askerlerinin tamamını çekmek zorunda.

Bölge uzmanları, Kasım ayında Trump'ın 4 yıl daha ABD Başkanı seçilmesi ve Taliban ile anlaşmanın pürüzsüz devam etmesi halinde, ABD'nin öngörülen tarihten daha önce Afganistan'dan tamamen çekilebileceğini tahmin ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.