"Trump Afganistan'dan tamamen çekilmek istiyor"

"Trump Afganistan'dan tamamen çekilmek istiyor"

ABD Başkanı Trump'ın koronavirüs salgını nedeniyle Afganistan'daki ABD askerlerinin tamamını geri çekmek istediği iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ulusal güvenlik danışmanlarına yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını nedeniyle Afganistan'daki ABD askerlerinin tamamını geri çekmek istediğini söylediği iddia edildi.

Amerikan NBC televizyonunun ABD'li yetkililere dayandırdığı haberde, Trump'ın Afganistan'daki binlerce Amerikan askerinin salgın riskiyle karşı karşıya kaldığı düşüncesiyle bu ülkeden çekilmenin uygun olacağını belirttiği öne sürüldü.

Danışmanların ise Afganistan'dan salgın kaygısıyla asker çekilirse bunun İtalya ve diğer Avrupa ülkeleri için de söz konusu olması gerektiğini belirterek, Trump'ı bu talebinden vazgeçirmeye çalıştıkları iddia edildi.

ABD'nin Taliban ile şubat ayında vardığı anlaşma kapsamında öncelikli olarak Afganistan'daki asker sayısını 8 bin 600'e indirmesi bekleniyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.