"ABD kısa bir süre içerisinde Afganistan'dan tamamen çekilebilir"

"ABD kısa bir süre içerisinde Afganistan'dan tamamen çekilebilir"

ABD'nin Afganistan'daki askerlerini Kasım ayına kadar tamamen çekileceği öne sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kasım ayında ülkede yapılacak başkanlık seçimlerine kadar Afganistan'daki tüm askerlerini çekme arzusunda olduğu ifade edildi.

Amerikan New York Times gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre Trump, ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bu yöndeki isteğini belirterek çalışmalara başlanmasını talep etti.

Pentagon'un kısa bir süre içerisinde Trump'a, Afganistan'dan çeklime konusunda bir brifing vereceği belirtildi.

New York Times Trump'ın ülkeden daha hızlı bir çekilmeden yana olduğu, Pentagon'un ise bu konuda çekincelere sahip olduğu dile getirildi.

ABD ile Taliban arasında 29 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da imzalanan anlaşmaya göre ABD, 13 Temmuz tarihine kadar ülkedeki varlığını 8 bin 600'e düşürmeyi ve 5 büyük askeri üssü kapatmayı taahhüt etmişti.

Detay verilmedi

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, Taliban ile yapılan anlaşma uyarınca Afganistan'daki asker sayısını 8 bin 600'e düşürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Hoffman, çekilmenin daha erken gerçekleşeceğine dair söylemlere dair ise detay vermedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.