ABD destekli Kabil yönetiminden Taliban'a çağrı: Ateşkesi uzatın

ABD destekli Kabil yönetiminden Taliban'a çağrı: Ateşkesi uzatın

Kabil hükümeti, Taliban'dan ateşkes kararını uzatmasını istedi.

Kabil hükümeti, Taliban’a Salı gecesi dolacak 3 günlük ateşkes kararını uzatması talebinde bulundu ve 900 mahkumu serbest bırakacağını açıkladı.

Kabil hükümeti Ulusal Güvenlik Danışmanı Sözcüsü Cavid Faysal basın toplantısında yaptığı açıklamada “Kan dökülmesine engel olmak adına ateşkesin süresini uzatmak son derece önemli ve Afgan hükümeti bunu uzatmak için hazır” dedi.

Afganistan’da hükümet güçleriyle arasındaki çatışmalar devam eden Taliban, Ramazan Bayramı dolayısıyla bu gece yarısına 3 günlük ateşkes ilan ettiğini açıklamıştı.

Taliban ABD ile bir anlaşma imzalamış ve bu anlaşma karşılığında ülkede terör örgütlerinin yuvalanmasına izin vermeme ve saldırıları sona erdirme taahhüdünde bulunmuştu. ABD de bunun karşılığında ülkedeki askerlerini geri çekeceğini açıkladı. Ancak Taliban’ın tanımadığını söylediği Kabil hükümetiyle arasındaki sorunlar ve çatışmalar devam ediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.