İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump seçimleri kazanabilir

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump seçimleri kazanabilir

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kazanma şansının yüksek olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün (Cumartesi) yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın son aylarda zayıflayan seçmen desteğine rağmen, güçlü seçmen tabanı sayesinde seçimleri kazanma şansının hâlâ yüksek olduğunu dile getirdi.

Bakan Zarif açıklamasında, "Sosyal bilimlerdeki en büyük yanlışın, özellikle belirsiz koşullarda tahmin yapmak olduğunu belirterek, Trump'ın yeniden seçilme şansının hala yüzde 50'nin üzerinde olmasını bekliyorum. Tabi şansı dört beş ay öncesine göre keskin bir şekilde düştü" ifadelerini kullandı.

Bakan Zarif, İranlı üst düzey bir yetkili ve deneyimli gazeteci Farid Madrasi ile Instagram üzerinden yaptığı görüşmede; “Sayın Trump'ın yüzde 30 ile 35 arasında sabit bir seçmen tabanı var. Onu destekleyen bu seçmen tabanı ile seçimi yeniden kazanabilme şansının olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.