Trump'ın damadı Kushner 'barış planı' için Ortadoğu ülkelerini gezecek

Trump'ın damadı Kushner 'barış planı' için Ortadoğu ülkelerini gezecek

"Ortadoğu barış planı" kapsamında bugün Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Trump'ın damadı ve üst düzey danışmanı Kushner, daha sonra birkaç ülkeye daha ziyarette bulunacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve üst düzey danışmanı Jared Kushner bu hafta Orta Doğu'da art arda ziyaretler düzenliyor.

Uzun süredir İsrail - Filistin sorununa çözüm getireceği iddia edilen Orta Doğu Barış Planı üzerinde çalışan Kushner, bugün Türkiye'de temaslarda bulunuyor. Kusner'in daha sonra Suudi Arabistan ve Katar'ı da ziyaret etmesi bekleniyor.

New York Times'ın haberine göre İsrail ve Filistin arasındaki barış planı üstünde iki senedir çalışan Kushner, Arap devletlerin liderlerine, her iki tarafın siyasi tavizlerde bulunmasının gerekeceği bir barış için ekonomik yatırımın önemini anlattı.

Sky News Arapça televizyon kanalına konuşan Kushner şunları söyledi:

"Tüm bu çatışmanın insanların ticaret yapma ve hayatlarını geliştirme fırsatlarını ellerinden aldığı anlıyoruz. Umarım, biz bu sorunu çözdüğümüzde, Filisin halkı, İsrail halkı ve bölge halkı için çok daha fazla fırsat yaratıldığını göreceğiz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.