Trump'ın damadı Kushner Erdoğan'la görüştü: Ortadoğu barış planını anlattı

Trump'ın damadı Kushner Erdoğan'la görüştü: Ortadoğu barış planını anlattı

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve üst düzey danışmanı Kushner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirerek Washington'ın İsrail-Filistin sorununun çözümü ile ilgili plandan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner ile görüştü. Aynı zamanda Trump'ın damadı olan Kushner ile Erdoğan arasında Çarşamba günü yapılan görüşmede ağrılıklı olarak İsrail-Filistin sorunu ele alındı. Bir süredir Orta Doğu turunda olan Kushner, Washington'un hazırladığı İsrail ile Filistin arasındaki soruna çözüm öngören planına destek istedi. Kushner'in barış planının detaylarının İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak olan genel seçimlerin ardından açıklaması bekleniyor.

Kushner'in ifadesine göre plan, sınırlar gibi nihai sonuç bekleyen meselelere çözüm öngörüyor ve iki tarafın da ödün vermesini gerektiriyor. Bağımsız Filistin devletinin çözüm planı dahilinde olup olmadığını açıklamayan Kushner, planın Filistinlilere birçok ekonomik fırsat yaratacağını savunuyor.

Yaklaşık iki saat süren görüşmeye Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da katıldı. Albayrak, Kushner ile yaptığı baş başa görüşmede Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik adımları görüştüklerini ifade etti.

Kusher ve beraberindeki heyet Ankara'dan önce barış planını Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yetkililere anlatmıştı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüştü

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Kushner'ın Salı günü de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la bir araya geldiği bildirildi. Açıklamada, ABD ve Suudi Arabistan arasında "giderek artan işbirliğinin" ve Orta Doğu barış planının ele alındığı kaydedildi. Ayrıca, bütün bölgenin gelişimine katkı sağlayacak ekonomik yatırımların görüşüldüğü belirtildi.

Kushner ve Prens Muhammed bin Selman arasındaki görüşme Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından gerçekleşen ilk yüz yüze görüşme oldu. Prens Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı suikastında parmağı olduğu iddiaları gündeme gelirken, pek çok ülke ABD'yi Riyad yönetimine karşı yaptırım uygulamaya çağırmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.