Trump'ın duvar ısrarına 20 eyaletten dava

Trump'ın duvar ısrarına 20 eyaletten dava

ABD'de 20 kadar eyalet Meksika sınırına duvar inşası için federal fonlardan ödenek çıkarmak amacıyla ulusal acil durum ilan Trump'a karşı dava açarak ihtiyati tedbir kararı çıkartılmasını istedi.

ABD’de Başkan Donald Trump’ın, Meksika sınırına duvar inşası için federal fonlardan ödenek çıkarmak amacıyla ulusal acil durum ilan etmesine karşı dava açan 20 eyalet, bu kez ihtiyati tedbir kararı çıkartılmasını istedi.

Bu girişim kamuoyuna New York eyalet savcısı Letitia James tarafından duyuruldu.

New York eyalet savcısı Letitia James, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ Bu duvar gereksiz, bu yetki suiistimali bizim ülkemizde halkımız için kullanılacak kaynakların yanlış yere kullanılmasına yol açacak.“ dedi.

Eyaletler, şubat ayında Trump’ın federal fonlardan ödenek çıkarmak amacıyla ulusal acil durum ilan etmesine karşı dava açmıştı.

İhtiyati tedbir girişimi ise bu açılan davanın resmiyete dökülmesi anlamına geliyor.

Trump'ın Kongre'yi aşma planı

Kongre’nin, duvar inşası için gerekli 5.7 milyar dolarlık bütçeyi onaylamayacağını bilen Trump, ulusal acil durum ilan ederek bu engeli aşmayı hedefliyor.

Bu adımla Trump, Kongre’yi aşarak duvar için Savunma Bakanlığı, diğer bakanlık ve program bütçelerden kaynak aktarmayı planlıyor.

Trump’ın hamlesine karşı çıkan eyaletler, askeri bütçenin duvar inşasına ayırılmasının eyaletlerin ekonomilerine zarar vereceğini ve askeri üsleri ihtiyaç duydukları yenileme çalışmalarından mahrum bırakacağını savunuyor. Uyuşturucuyla mücadele çabalarına ayrılan fonların da duvara aktarılmasının bu çabalara zarar vereceği endişesi de dile getiriliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.