Trump göçmen 'toplama kamplarını' genişletiyor

Trump göçmen 'toplama kamplarını' genişletiyor

ABD Başkanı Trump'ın 2020 mali yılı için önerdiği bütçe teklifinde ülkedeki göçmen gözaltı merkezlerine on bin yatak daha eklenerek genişletilmesini önerdiği bildirildi.

Başkan Donald Trump, 2020 mali yılı için önerdiği bütçe teklifinde göçmen ailelerin tutulduğu gözaltı merkezlerine 10 bin yatak daha eklenerek kapasitelerini arttırmak istiyor

Trump gelecek yılın bütçesinde, 54 bin yatak kapasitesi için gerekli 2,7 milyar doların yanısıra, ailelerin gözaltında tutulduğu merkezlerdeki yatak sayısını 10 bin arttırarak 60 bine çıkaracak bir Sınır Güvenliği Uygulama Fonu oluşturulmasını istedi.

Trump’ın bütçe tasarısına Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran Demokratlar’ın onay vermesi olası görünmüyor.

Trump yönetimi, söz konusu taleplerin Trump’ın “ulusu koruma taahhüdünü” yansıtan “Amerika’ya yatırım” amacı taşıdığını savunuyor.

Gözaltı merkezlerindeki yatak sayısı, ABD tarihinde federal hükümetin kısmen en uzun süre kapanmasıyla sonuçlanan 2019 bütçe çıkmazındaki sorunlar arasındaydı. Demokratlar, yatak sayısını azaltma yolları arıyordu.

Şubat’ta Kongre’den onay alan 2019 bütçesi, gözaltı merkezlerindeki yatak sayısını 40 bine indiren bir uzlaşmayı da kapsıyordu. 45 bin 274 yatağa onay veren bütçeyle, Eylül ayında mali yıl sona erdiğinde, Göçmenlik ve Gümrük Dairesi’nin gözaltına aldığı göçmen sayısının kademeli olarak azaltılması amaçlanıyordu.

Göçmen hakları savunucuları, Başkan’ın tutuklanan göçmen ailelerin sayısını arttıracak tasarısına karşı çıkıyor.

Merkezi Baltimore’daki Lutheran Göçmenlik ve Mülteci Hizmetleri kuruluşu başkanı ve ön seçimlerde Maryland Valiliği’ne Demokrat Parti aday adayı olan Krish O’Mara Vignarajah, gözaltıları kastederek, “çocuklar ve ailelerinde onarılmaz bir hasara yol açıyor. Toplum için hiçbir risk taşımayan aileler ya da çocuklar, gözaltına alınmak yerine serbest bırakılmalı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.