​Trump'ın popülaritesi ilk kez yüzde 46’ya ulaştı

​Trump'ın popülaritesi ilk kez yüzde 46’ya ulaştı

Gallup Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın popülaritesi, göreve geldiğinden bu yana ilk kez yüzde 46’ya ulaştı.

ABD merkezli anket şirketi Gallup Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın halk nezdindeki popülaritesi, 20 Ocak 2017’de göreve geldiği andan bu yana ilk kez yüzde 46’ya ulaştı.

Yapılan son ankete göre, ABD’lilerin yüzde 46’sı Trump’ın yaptığı işleri onaylarken, yüzde 50’si ise onaylamıyor.

Ankette, Trump'ın Cumhuriyetçiler arasındaki popülerliği yüzde 91 olurken, Demokratlarda ise yüzde 12 olduğu görüldü.

Trump’ın halk nezdindeki popülaritesini ölçmek amacıyla yapılan son anket, Gallup Enstitüsü tarafından 17-30 Nisan tarihleri arasında yapılan bir araştırmaya dayanıyor. Söz konusu anket verileri, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in, 2016 başkanlık seçimi esnasında Rusya ve Trump’ın kampanya ekibi arasında işbirliği olduğunu kanıtlayamadığı raporu ile bazı olumlu ekonomik göstergenin yayınlanmasından sonra geldi.

Gallup Enstitüsü, ABD Başkanlarının performanslarını 1938 yılından bu yana Amerikan halkına yaptığı anketlerle düzenli olarak ölçüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.