Trump'ın 'sınır dışı etme operasyonu' yakında başlayacak

Trump'ın 'sınır dışı etme operasyonu' yakında başlayacak

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, kitlesel olarak sınır dışı etmek için gözaltı operasyonlarının ‘çok yakında’ başlayacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl, gözaltı operasyonlarını tarihinin sızması nedeniyle ertelemişti. Ancak geçtiğimiz Pazartesi yaptığı açıklamada, gözaltına alma operasyonlarının Ulusal Bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’dan sonra başlayacağını söyledi. Trump, başkanlık süreci ve 2020’de ikinci dönemi kazanmak için yaptığı çalışmalar kapsamında göç konusunda oldukça katı tutum sergiliyor.

Başkan Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok yakında başlayacak ancak bunu baskın olarak adlandırmıyorum. Bizler yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapanları uzaklaştıracağız” dedi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu’ndan (ICE), geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, baskınlarda, son yıllarda ABD’ye giriş yaptıklarına dair herhangi bir belgeye sahip olmayanların hedef alınacağı belirtilmişti. Bunun amacının, ülkenin güneybatı sınırındaki göçmen dalgalarını kontrol altına almak olduğu ifade edilmişti.

Göçmen haklarını savunan dernekler, ABD ekonomisine zarar vermediklerine dair belgeye sahip olmayan göçmenlerin, çok yakında yetişkinlerin işsiz kalması ve çocukların yakalanma korkusu içinde okula gitmelerine yol açabilecek tehditlerle karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.

Göçmen haklarını savunan Somos un Pueblo Unido örgütünde aktivist olan Elsa Lopez, “Hazırlıklı olmalıyız. Yalnızca Trump açıklamada bulunduğu için değil. Çünkü gözaltı operasyonlar her gün artarak devam ediyor” dedi.

Reuters’ın haberine göre Hindistan, Küba ve Afrika da dahil olmak üzere Orta Amerika dışındaki bölgelerden gelen göçmenlerin sayısı gittikçe artış gösteriyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz Perşembe günü düzensiz göçmen gözaltı merkezlerinin ‘aşırı kalabalık’ olduğu konusunda uyarıda bulunan bir rapor yayınlamıştı. Bu merkezlerde, çoğunlukla şiddet ve yoksulluk yüzünden terk edilmiş olan Orta Amerika ülkelerinden uzakta yeni bir yaşam kurma umuduyla ABD’ye giremeyen binlerce göçmen bulunuyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.