Trump'tan bütçe resti: Federal hükümet kapanabilir

Trump'tan bütçe resti: Federal hükümet kapanabilir

2016 seçimlerinde vaat ettiği Meksika duvarında ısrarcı olan ABD Başkanı Donald Trump'ın Senato'nun onayladığı geçici bütçe tasarısını imzalamayacağı açıklandı.

ABD Temsilciler Meclisi, hükümetin kapanmasının önüne geçmek amacıyla Cumhuriyetçiler tarafından önerilen geçici bütçe tasarısını oylayacak. Ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Başkan Donald Trump’la yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada 'Temsilciler Meclisi’nden geçmesinin ardından masasına gelecek tasarıya Trump'ın imza atmayacağını' söyledi.

Ryan, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Kevin McCarthy ile yaptığı açıklamada Trump'ın harcama tasarısının Meksika sınırına örülecek duvarın maliyetini de kapsamasını istediğini söyledi.

Beyaz Saray’da Trump’la görüştükten sonra konuşan Ryan, “Hükümeti açık tutmak istiyoruz ancak sınırı da koruyacak bir anlaşma da istiyoruz” diye konuştu.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler tasarıda sınır güvenliği için de para ayrılmasını öngörecek şekilde değişiklikler yapmaya çalışacak. Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyesi Chris Collins ise Cumhuriyetçiler’in Trump’ın tasarıyı veto etmesini beklemediklerini söylemişti. Bu açıklama Trump’ın Cumhuriyetçi liderlerle Beyaz Saray’da yaptığı görüşme öncesinde gelmişti.

Trump’ın geçici bütçe tasarısını veto etmesi halinde federal hükümet Cuma günü kısmen kapanabilir. Federal hükümetin 8 Şubat 2019’a kadar kapanmadan çalışmasını sağlamak amacıyla hazırlanan tasarı Senato tarafından onaylanmıştı.

Yasa dışı göç akışını durdurmak için Meksika sınırına duvar inşa edilmesi Trump’ın 2016 seçim kampanyasının en önemli vaatlerindendi. Duvarın inşaatının toplam maliyetinin 20 milyar doları aşabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.