Yargıtay'dan Trump'ın göçmenlik beyannamesine 'veto'

Yargıtay'dan Trump'ın göçmenlik beyannamesine 'veto'

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı ve ülkesine yasa dışı yollarla girenlerin iltica başvurularını reddeden göçmenlik beyannamesi Yargıtay tarafından veto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı ve ülkesine yasa dışı yollarla girenlerin iltica başvurularını reddeden göçmenlik beyannamesi Yargıtay tarafından veto edildi.

Cuma günü toplanan Yargıtay hakimleri 5'e karşı 4 oyla beyannamenin kabul edilemeyeceğine hükmetti. Trump yönetiminin göçmenlik başvurularını zorlaştıran beyannamesi geçtiğimiz Kasım ayında San Fransisco Bölge Hakimi Jon Tigar tarafından geçici olarak askıya alınmıştı.

Kararda, Amerikan yargı sistemini geçtiğimiz ay eleştiren Trump'ı eleştiren Temyiz Mahkemesi Başkanı John Roberts'in oyu kilit rol oynadı. Roberts, mahkeme heyetindeki 4 liberal yargıçla birlikte çoğunluğu sağlayarak hükümetin beyannamesini veto etti. Trump'ın Yargıtay'a atadığı yargıç Brett Kavanaugh ve Neil Gorsuch, mahkemenin diğer iki muhafazakar ismiyle birlikte beyannameye destek verdi ancak azınlıkta kaldı.

Beyannameyle ilgili nihai kararı veren Temyiz Mahkemesi Başkanı John Roberts, "Bizde Obama yargıçları, Trump yargıçları, Bush yargıçları ya da Clinton yargıçları yoktur." diyerek Donald Trump'ı eleştirmişti. San Francisco Bölge Hakimi Jon Tigar ise Trump'a ithafen "Başkanın yetkisi ne olursa olsun, göç kanunu yeniden yazamaz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.