Trump'tan İngiltere'ye 'ticaret anlaşması' mesajı

Trump'tan İngiltere'ye 'ticaret anlaşması' mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasının ardından ABD ile çok önemli ticaret anlaşmasına sahip olabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının ardından ABD ile çok önemli ticaret anlaşmasına sahip olabileceğini söyledi.

İngiltere ile ilgili ticaret açıklamasını Başbakan Theresa May’in ev sahipliğinde iş dünyasına seslendiği bir toplantıda yapan Trump, ABD ile İngiltere arasında ticaretin genişletilmesi için önemli bir alan olduğunu belirtti.

May de İngiltere ile ABD arasında gelecekte birlikte çalışmak için büyük fırsatlar olduğunu vurguladı.

Şu sıralar ise Trump ve May Başbakanlık konutunda görüşme gerçekleştiriyor. Görüşmenin gündeminde iki ülke arasında iş ilişkileri ve Huawei de var.

May’in iklim değişikliği ve İran konularında İngiltere’nin duruşunu Trump’a iletmesi bekleniyor.

Bu arada İngiltere genelinde Trump’a karşı protesto gösterileri düzenlenmesi bekleniyor. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in de başkent Londra’daki gösteride konuşma yapması bekleniyor.

Trump ziyaretinin ilk gününde karşılama törenlerinin ardından Buckingham Sarayı'nda onuruna verilen akşam yemeğine eşi ve ailesiyle birlikte katılmıştı. Trump yemekte yaptığı konuşmada, Kraliçe Elizabeth için övgü dolu ifadeler kullanmış ve sahip oldukları ortak değerlerin ABD ve İngiltere birlikteliğinin gelecek yıllarda da devam etmesini sağlayacağını söylemişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.