Trump'tan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'a: Tam bir zavallı

Trump'tan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'a: Tam bir zavallı

Kraliçe 2. Elizabeth'in daveti üzerine ziyareti için İngiltere'ye gelen ABD Başkanı Donald Trump, gezisine tepki gösteren Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan hakkında 'Tam bir zavallı' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kraliçe 2. Elizabeth'in daveti üzerine 3 günlük bir devlet ziyareti için İngiltere'ye geldi. Trump ülkeye ayak basmadan, gezisine tepki gösteren Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'ı eleştirdi. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Khan için "tam bir zavallı" dedi ve "Bana, çok aptal ve beceriksiz New York Belediye Başkanı (Bill) de Blasio'yu hatırlatıyor" dedi.

Khan'ın sözcüsü ise Trump'a "Bu gibi çocukça hakaretler ABD Başkanı'na yakışmıyor" sözleriyle yanıt verdi. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, İngiltere'nin Trump için "kırmızı halı sermemesi" gerektiğini söylemişti. Khan dün İngiliz Observer gazetinde yayımlanan yazısında Trump'ı "20. yüzyılın faşistlerinin siyaset dilini kullanmakla" suçlamıştı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ı Buckingham Sarayı'nda ağırlayacak.

May ile bir dizi görüşme yapacak

Donald Trump, istifasını açıklayan ve Cuma günü Muhafazakar Parti liderliğini bırakacak olan Başbakan Theresa May ile de bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

ABD Başkanı Donald Trump İngiltere gezisi öncesi Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Brexit müzakereleri sürecinde "tüm kozları AB'ye verdiğini" söylemişti. İngiltere'ye, AB'den anlaşma olmadan ayrılma konusunda hazırlıklı olması çağrısında bulunan Trump, Brexit Partisi lideri Nigel Farage'ın da Brexit müzakereleri sürecinde daha fazla rol alması gerektiğini belirtmişti.

İklim değişikliği ve Huawei

May ve Trump'ın Salı günü başlayacak görüşmelerinde başlıca gündem maddeleri, iklim değişikliği ve ABD'nin Çinli teknoloji devi Huawei'ye yönelik kısıtlamaları olacak.

İngiltere daha önce ABD'nin 2017'de Paris Anlaşması'ndan çekilmesinin hayal kırıklığına sebep olduğunu açıklamıştı. Öte yandan ABD Huawei'yi güvenlik gerekçeleriyle kara listeye almış olsa da, İngiltere, 5G teknolojisinin bazı parçalarını Huawei'den tedarik etmeyi düşünüyor.

'Bebek Trump' balonu Londra'daki protestolarda yeniden kullanılacak

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere'ye yapacağı gezi sırasında geçen sene hazırlanan 6 metre uzunluğundaki 'bebek Trump' balonunun yeniden kullanılacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.