Trump İngiltere'ye resmi ziyaret hazırlığında

Trump İngiltere'ye resmi ziyaret hazırlığında

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’da ülkenin yeni İmparatoru Naruhito ile bir araya gelmesinin ardından yarın İngiltere’ye gitmeyi planlıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’da ülkenin yeni İmparatoru Naruhito ile bir araya gelmesinin ardından yarın İngiltere’ye gitmeyi planlıyor. Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek olan Trump’ın bu ziyareti, İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifası ve Brexit çıkmazı nedeniyle yaşanan gerginliğin arttığı bir döneme denk geliyor.

Trump’ın önceki İngiltere ziyaretinde binlerce kişi protesto düzenlemişti.

ABD Başkanı, İngiltere’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde The Sun gazetesine May’in istifa süreci ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günü Buckingham Sarayı'nda Kraliçe ile öğle yemeğinde başlayacak tören, akşam verilecek ziyafeti ile devam edecek.

Henüz İngiltere’de olmayan ABD Başkanı’na karşı gösteri düzenlenmesi için ülkede şimdiden çağrılar başladı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn akşam yemeğine katılmayı reddetti. Zira Corbyn, Trump’ın hayati öneme sahip uluslararası anlaşmaları bozduğu, iklim değişikliğini inkâr ettiği ve ırkçı söylemlerde bulunduğu görüşünde.

ABD Başkanı, 7 Haziran’da istifa etmeyi planlayan İngiltere Başbakanı Theresa May ile önümüzdeki salı günü bir araya gelecek.

Trump’ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasının ardından kendisini ilk ziyaret eden isim Theresa May olmuştu. Buna rağmen iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginlikler yaşandı.

ABD Başkanı’nın İngiltere ziyareti sırasında iklim değişikliğine karşı yürüttüğü mücadele ile bilinen Prens Charles ile de görüşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.