Trump'tan İran'a misilleme tehdidi

Trump'tan İran'a misilleme tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın olası bir saldırısı halinde 'fazlasıyla karşılık verileceğini' söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından İran'a yönelik açıklamalar yaptı. Trump, İran'ın olası bir saldırısı halinde ülkesinin "binlerce katıyla karşılık vereceğini" ifade etti.

Trump söz konusu açıklamaları Amerikan medyasında yer alan, İran'ın İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak ayında ABD tarafından Bağdat'ta düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmesine misilleme olarak Güney Afrika'daki ABD büyükelçisine yönelik saldırı planladığı ile ilgili haberlerin üzerine yaptı.

Politico haber sitesinin iki Amerikan hükümeti yetkilisine dayandırdığı haberinde, 3 Kasım'da yapılacak ABD seçimleri öncesinde Amerikalı diplomat Lana Marks'a yönelik bir suikast planlandığı iddiası yer almıştı.

Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran ve ABD savaşın eşiğine gelmişti. İran saldırıya misilleme amacıyla Irak'taki ABD mevzilerine hava saldırıları düzenlemiş ancak geniş çaplı bir misilleme operasyonundan kaçınmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.