Trump'tan orduyu Meksika sınırına gönderme tehdidi

Trump'tan orduyu Meksika sınırına gönderme tehdidi

ABD Başkanı Trump, Meksika'nın göç akınını engelleme konusunda yeterli çalışma yapmaması halinde orduyu görevlendirerek güney sınırını kapatacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika hükümetinin Orta Amerika'dan ABD'ye yönelik göç dalgasını engellemek için harekete geçmemesi halinde orduyu görevlendirerek ülkesinin Meksika ile olan sınırını kapatma tehdidinde bulundu.

Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "...Meksika'dan en acil şekilde bu hücumu (göç akınını) durdurmasını istemek durumundayım. Durduramadığı takdirde Amerikan ordusunu görevlendirerek güney sınırımızı kapatacağım" diye yazdı.

Trump Orta Amerika ülkeleri Guatemala, Honduras ve El Salvador'dan, aralarında çok sayıda suçlunun da olduğu göçmen dalgasının Meksika üzerinden ABD'ye girdiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun önümüzdeki günlerde Meksika ve Panama'yı kapsayan bir bölge ziyaretine çıkması planlanıyor.

Yaklaşan ara seçimler

Trump'ın Meksika sınırını kapatma tehdidi ABD'de kritik ara seçimler öncesine rastlıyor. 6 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri, hem ABD Kongresi hem de Trump yönetimi açısından kritik önemde. Ara seçimlerde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, 100 sandalyeli Senatonun ise üçte biri yenilenecek. Şu anda her iki kanatta da çoğunlukta olan Cumhuriyetçilerin amacı bu üstünlüğü sürdürmek. Demokratların hedefi ise en az birinde üstünlüğü ele geçirmek ve 2020’deki başkanlık seçimlerine avantajlı girmek.

Seçim kampanyasının ana unsurunu oluşturan yasa dışı göçle mücadele, Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra da Trump'ın temel politikalarından biri oldu. ABD, Trump'ın göç akını konusunda en çok eleştirdiği ülke olan Meksika ile arasına yaşa dışı geçişleri engellemek için duvar inşa ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.