Trump: Rusya anlaşmaya uymadı, feshedeceğiz

Trump: Rusya anlaşmaya uymadı, feshedeceğiz

ABD Başkanı Trump, Rusya'nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’nı ihlal ettiğini ve bundan dolayı anlaşmayı feshedeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 1987 yılında Sovyetler Birliği ve ABD yönetimi arasında imzalanan Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekileceklerini duyurdu.

Fox News televizyonuna konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Washington’un Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması’ndan çekilme kararının, Rusya’nın anlaşma kapsamındaki şartları yerine getirmemesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Trump, “(Eski ABD Başkanı Barack) Obama’nın bu konuyu neden görüşmediğini ve (ABD’yi anlaşmadan) neden çekmediğini anlamış değilim. Anlaşmayı ihlal etmelerine izin vermeyeceğiz. Rusya anlaşmaya uymadı, bu nedenle maalesef anlaşmayı feshedeceğiz ve ondan çekileceğiz. Bu silahları geliştirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.