Trump'tan TikTok ve WeChat'e yasak

Trump'tan TikTok ve WeChat'e yasak

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat'le herhangi bir iş yapmayı yasaklayan 2 kararname imzaladı,

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat'le herhangi bir iş yapmayı yasaklayan 2 kararname imzaladı.

Trump'ın imzaladığı kararnameye göre ABD'li kişi ve kurumlar, Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamalarından TikTok ve WeChat ile çalışamayacak.

Her iki uygulama için ayrı ayrı imzalanan kararnamelerde, ABD'nin TikTok ve WeChat'in sahiplerine karşı ulusal güvenliği korumak için sert önlemler alması gerektiğinin altı çizildi.

Kişi veya kurumların Çinli şirketlere ait TikTok ve WeChat ile işlem yapmasının önüne geçen ABD kararnamesinin 45 gün sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

Trump, geçtiğimiz 3 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, ABD'deki merkezi herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı sürece TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacağını açıklamıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.