Çin'den ABD'ye 'TikTok' yanıtı

Çin'den ABD'ye 'TikTok' yanıtı

Çin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Washington'ın yakında Çin hükümetine veri sağlayan Çinli şirketlere karşı harekete geçeceğini söylediği açıklamalarına yanıt verdi.

Çin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Washington'ın yakında Çin hükümetine veri sağlayan Çinli şirketlere karşı harekete geçeceğini söylediği açıklamalarının ardından bugün, ABD’nin Çinli teknoloji şirketlerine yönelik eylemlerine karşı olduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin tarafından yapılan açıklamada, Çin'in ‘ABD'nin ayrımcılık politikalarını durdurmasını umduğu’ belirtildi.

Öte yandan, ABD Hazine Bakanı Stephen Mnuchin’in Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından geliştirilen ‘TikTok’ uygulamasının mevcut haliyle devam edemeyeceğini vurgulayarak ‘ya ABD'ye satılması ya da yasaklanması gerektiği’ şeklindeki açıklanmasından kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanı Pompeo yukarıdaki açıklamayı yaptı.

İlgili bağlamda ABD Başkanı Donald Trump da kısa videoların paylaşıldığı ve yaygın olarak kullanılan uygulanmayı yasaklama tehdidinde bulundu.

ABD'li yetkililer, TikTok uygulamasının Çin istihbaratı tarafından kullanılan bir araç olabileceğini söylerken TikTok bu iddiaları reddediyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.