Pompeo: Çin uygulamalarını kaldırmak için çabalıyoruz

Pompeo: Çin uygulamalarını kaldırmak için çabalıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Mike Pompeo, 'güvenilir olmayan' Çin merkezli uygulamaları elektronik uygulamalar mağazasından kaldırmak istediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Mike Pompeo dün yaptığı açıklamada Çin merkezli kısa video uygulamasını (TikTok) ve mesajlaşma uygulamasını (WeChat) “iki büyük tehdit” olarak nitelendirerek ABD’nin “güvenilir olmayan” Çin merkezli uygulamaları ABD’ye ait elektronik uygulamalar mağazasından kaldırmak istediğini söyledi.

ABD’nin “temiz bir ağ” için gösterdiği çabaların kapsamının genişletilmesi bağlamında Pompeo, Washington’un çeşitli Çin merkezli uygulamaları engellemek ve aynı şekilde Çin merkezli telekomünikasyon şirketlerinin, ABD vatandaşları ve çalışmaları hakkında hassas bilgilere erişmesinin önüne geçmek için çalışacağını vurguladı.

Pompeo’nun açıklamaları, Washington ve Pekin’in arasındaki gerilimin aylardır artarak devam etmesiyle birlikte ABD Başkanı Donald Trump’ın, senatörler ve ABD yönetimi tarafından ulusal güvenlik endişeleri yüzünden eleştirilere maruz kalan ünlü TikTok uygulamasını yasaklama tehdidinde bulunduğu bir dönemde geliyor.

TikTok uygulamasına ABD’deki faaliyetlerini Microsoft’a satması için 15 Eylül’e kadar süre tanındı. Belirlenen süreye kadar bu gerçekleşmezse uygulama ABD’de tamamen yasaklanacak.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.