Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırımlara dair açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesi adına doğru olanı yaptığını belirterek, ABD'nin Orta Doğu'da farklı bir yolda ilerleyeceğini kaydetti. Trump, Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini de açıkladı.

Trump'ın açıklamalarının hemen ardından ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinde Türkiye Maliye Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'na uygulanan yaptırımların kaldırıldığı ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e olan yaptırımların da kaldırıldığı belirtildi.

Suriye konusunda Beyaz Saray'da önemli açıklamalar yapan Başkan Trump, Türkiye'nin Suriye'de kalıcı ateşkes sözünü verdiğini hatırlatarak ABD'nin bu sebeple son dönemde Ankara'ya uyguladığı yaptırımları kaldırdığını belirtti. Trump, "Bizi mutlu etmeyen bir gelişme yaşanmadıkça, yaptırımlar kalkacak." diye konuştu.

Orta Doğu'da sadece ABD'nin ulusal çıkarları söz konusu olduğunda Amerikan askerlerinin sıcak savaşa katılacağını belirten Trump, Obama yönetiminin Esad rejimini Suriye'den çıkartabilecek güçte olduğunu ancak bunu yapmadığını söyledi. Türkiye'nin askeri operasyonunu durdurmak için on binlerce ABD askerlerin bölgeye sevk edilmesi gerektiğini belirten Trump, "Yaşanan karışıklıkta kaç tane daha Amerikan askerinin ölmesi gerekiyor?" dedi.

Türkiye'nin IŞİD ile ilgili verdiği sözleri tutmasını beklediğini kaydeden Trump, Avrupa ülkelerine de çağrı yaparak harekete geçmelerini istedi. Suriye Demokratik Güçleri'ne teşekkür eden Trump, IŞİD'in tekrar ortaya çıkmamasının bölge güçlerine bağlı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.