Trump'tan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması

Trump'tan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye harekatına dair yeni açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump güvenli bölge konusunda paylaştığı yeni mesajında "Türkiye, güvenli bölge olarak bilinen alandan yakındaki bölgelere giderken Kürtlere ateş etmeyeceğini biliyor. İhlal olması durumunda geniş çaplı yaptırım olacağını tekrar etmek zorunda değilim. IŞİD militanları Kürtler tarafından güvenli yerde tutuluyor. Türkiye de destek için hazır." dedi.

Donald Trump mesajının devamında, "ABD, Kasım 2016'dan beri trilyonlarca dolar zenginlik elde etti. Diğerlerinin hepsi geriledi. Petrol emniyete alındı. Askerlerimiz ayrıldı. Suriye'yi de diğer yerler için terk ediyor. Sonra eve geliyorlar." dedi.

Başkan Trump dün attığı iletisinde ise petrol sahalarının IŞİD'in elinden Kürtlerin yardımıyla ABD tarafından alındığını kaydetti. Trump, bu petrol sahalarının bir daha asla IŞİD'in eline geçmesine izin vermeyeceklerini ifade etmişti.

ABD Başkanı Suriye'den askerleri tamamen çekeceğiz açıklaması yapmasına karşın daha sonra fikir değiştirerek petrol sahasını korumak üzere yaklaşık 200 ABD askerinin bölgede kalacağını duyurmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.