ABD'li Türkiye karşıtı senatör Graham: Güvenli bölge uluslararası gücün elinde olmalı

ABD'li Türkiye karşıtı senatör Graham: Güvenli bölge uluslararası gücün elinde olmalı

ABD'li senatör Lindsey Graham, Suriye'nin kuzeyindeki 'güvenli bölge'nin uluslararası güçler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili görüşlerini bir kez daha yineleyen ABD'li senatör Lindsey Graham, Türkiye'ye yaptırım kararı almadan Suriye'de ateşkes olmayacağı konusunda Başkan Donald Trump'ın haklı olduğunu söyledi.

Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgenin Esed rejimi, Ankara veya Moskova değil uluslararası güçler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Graham, ülkesinin bu bölgeye, karaya asker konuşlandırmak yerine havadan destek vermesi gerektiğini belirtti.

Graham'ın yazılı açıklamasında, "Hem Türkiye'nin ulusal güvenliğini garanti altına alacak hem de Kürt müttefiklerin etnik temizliğe maruz kalmasını önleyebilecek sürdürülebilir güvenli bölge oluşturabilirsek bu tarihi bir adım olur" denildi.

Cumhuriyetçi senatör, Suriye'nin petrol sahalarının ABD'nin kontrolünde olmasının Esed rejimine ve İran'a maddi darbe olacağını savundu. Petrol üretiminden elde edilen gelirle IŞİD ile mücadele eden YPG'ye yardım edilebileceğini ve gelirin bir kısmının ABD'nin Suriye'deki askeri misyonu için kullanılabileceğini ifade etti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.