ABD'li senatörler YPG liderinin vize işlemlerinin hızlandırılmasını istedi: Acilen görüşmeliyiz

ABD'li senatörler YPG liderinin vize işlemlerinin hızlandırılmasını istedi: Acilen görüşmeliyiz

ABD'li senatörler, YPG lideri Mazlum Kobani'nin vize işlemlerinin hızlandırılmasını istedi.

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler, YPG lideri Mazlum Kobani'nin vize işlemlerinin hızlandırılmasını talep etti. Talep, Cumhuriyetçi Lindsey Graham ve Marsha Blackburn ile Demokrat senatörler Chris Van Hollen, Jeanne Shaheen ve Richard Blumenthal'dan geldi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya yazılan mektupta, Suriye'deki gelişmelerle ilgili YPG lideri Mazlum Kobani ile görüşebilmek için kendisine ivedilikle ABD vizesi verilmesi istendi.

Acil görüşme

Mektupta, "Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler bizi son derece kaygılandırıyor demek bile yeterli olmaz" ifadeleri kullanıldı. Senatörler, Suriye'de olan bitenleri Kobani'den dinlemenin hem Kongre'nin hem de Başkan Donald Trump'ın yararına olacağını vurguladı.

Senatörlerin talebi, Başkan Trump'ın ateşkesin kalıcı olduğunu ve Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırıldığını açıklamasının ardından geldi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.