Türkiye'den ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi: Kırmızı bültenle aranıyor

Türkiye'den ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi: Kırmızı bültenle aranıyor

Ankara ile Washington arasında ABD yönetiminin YPG lideri Mazlum Kobani'yi 'meşru siyasi kişilik" olarak görmesi nedeniyle diplomatik kriz yaşandı.

Türkiye, ABD'nin YPG lideri Mazlum Kobani'yi "meşru siyasi kişilik" olarak gördüğünü belirterek Washington'a tepki gösterdi.

Türkiye'nin PKK ile bağlantısı olduğunu savunduğu ve terörist olarak tanıdığı Kobani'nin ABD'yi ziyaret edebilmesi için ABD'li senatörler Dışişleri Bakanlığına talepte bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin, "(Kobani'ye) sergilenen tutumdan dolayı son derece endişeliyiz. Bu şahıs ABD'nin ve diğer devletlerin terör örgütü olarak tanıdığı PKK'nın lideridir ve adaletten kaçmaktadır" ifadelerini kullandı.

Interpol'un YPG liderini kırmızı bültenle aradığını hatırlatan Altun, "Kobani, Türk güvenlik güçlerine, sivillere ve NATO askerlerine yapılan saldırıların sorumlusu olarak aranmaktadır" diyerek ABD'li senatörleri eleştirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.