ABD'li senatör Graham: Petrol gelirleri YPG'ye aktarılacak

ABD'li senatör Graham: Petrol gelirleri YPG'ye aktarılacak

Cumhuriyetçi kıdemli senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararına karşı tutumunu değiştirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararını en sert eleştirenlerden biri olan Cumhuriyetçi kıdemli senatör Lindsey Graham tutumunu değiştirdiğini ve artık "tarihi çözümlerin" mümkün olabileceğine inandığını söyledi.

Amerikan Fox News'e konuşan Graham, hafta sonunda Trump'la yaptığı görüşme sonrasında bir çözüme ulaşılma konusunda iyimserliğinin arttığını belirtti. Graham eğer ABD kartlarını doğru oynarsa, Türkiye'nin ve YPG'nin güvenliği sağlanırken IŞİD mensuplarının da kontrol altında tutulabileceği bir çözüme ulaşılabileceğini vurguladı.

Graham, Trump'ın uluslararası güçlerin kontrolünde askerden arındırılmış bir bölge üzerinde Amerikan hava gücünü kullanarak bu bölgedeki tutuklu IŞİD savaşçılarının kaçmasını engellemeye hazır olduğunu ifade etti.

"Petrol gelirleri YPG'ye aktarılacak"

Graham ayrıca ABD ve YPG'nin Suriye'deki petrol sahalarını modernize etme konusunda ortak bir girişimde bulunabileceğini ve petrol gelirlerinin YPG'ye aktarılabileceğini belirtti. Graham Trump'ın petrol konusunu ortaya koymasını "sıra dışı çözümler üretmesi" olarak tanımladı.

Graham "Başkan Kürtlerin yaptıklarına değer veriyor ve IŞİD'in geri gelmemesini istiyor. Bu yüzden Doğu Suriye'de IŞİD'in tekrar yükselmesini engellemek için Kürtlerle işbirliğine devam edeceğimizi düşünüyorum," sözlerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.