TSK İdlib'de rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor

TSK İdlib'de rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İdlib'de Esed rejimi unsurlarına yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürüyor.

İdlib'de Rusya ve Esed rejiminin Türk askerlerine düzenlediği saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) rejime yönelik saldırılara devam ediyor.

TSK'nın gün boyunca havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda Esed rejimi güçleri ağır kayıplar verdi.

Rejime ait hava savunma sistemlerinin, tankların ve zırhlı araçların, piyade unsurlarının ve bazı askeri merkezlerin hedef olduğu saldırılarda Türkiye insansız hava araçlarını (İHA) da yoğun olarak kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla derhal 200'den fazla rejim hedefi ağır şekilde ateş altına alınmıştır. Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.