TSK'da 'FETÖ' operasyonu: 28 subay hakkında gözaltı kararı

TSK'da 'FETÖ' operasyonu: 28 subay hakkında gözaltı kararı

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde 'FETÖ'ye yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde 'FETÖ'ye yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Aktarılan bilgilere göre Ankara merkezli 10 ilde 28'i subay 29 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yönelik gerçekleştirilen operasyonda, büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak haberleştikleri tespit edilen 28’i subay 1’i ‘mahrem imam’ olmak üzere toplam 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Devam eden operasyonlarda şimdiye dek 22 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığına yönelik ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, Ankara ili genelinde çeşitli semtlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edilen 28’i subay 1’i ‘mahrem imam’ olmak üzere toplam 29 şüphelinin, Ankara merkezli 10 ilde 05.01.2021 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.