TSK'da 'FETÖ' operasyonu: 304 gözaltı kararı

TSK'da 'FETÖ' operasyonu: 304 gözaltı kararı

'FETÖ'nün TSK yapılanmasına' yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında 295'i muvazzaf 304 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

'FETÖ'nün TSK yapılanmasına' yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında 295'i muvazzaf 304 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturmanın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile eşgüdüm içerisinde gerçekleştirildiği ifade edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin "FETÖ imamları ile irtibatlarının belirlendiği" belirtildi.

Soruşturma neticesinde gözaltı kararı verilenler arasında,

- 5'i Albay, 1'i Yarbay, 1' Binbaşı, 10'u Yüzbaşı, 53'ü Üsteğmen, 5'i Teğmen, 221'i Astsubay, 7'si Uzman Çavuş rütbesinde asker

- 1'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olan ve askerlerden sorumlu "mahrem imam" (yönetici) olduğu ifade edilen sivil memur

olmak üzere 111'i Hava Kuvvetleri, 193'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu, 295'i muvazzaf 304 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen kişileri yakalamak için operasyon gece 01.00 sularında başlatıldı.

Operasyonun bugüne kadar 'FETÖ'nün TSK yapılanmasına' yönelik en kapsamlı operasyon olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, soruşturma kapsamında "idari olarak terör örgütü iltisakı tespit edilen" 704'u muvazzaf 868 personel hakkında da "idari yönden gereğinin takdir ve ifası için.", ilgili delillerin Kuvvet Komutanlıklarına gönderildiği belirtildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.