TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

"Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" ile suçlanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "kimyasal silah kullandığına" yönelik iddiaları yorumlarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Türk Tabipleri Birliği (TBB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Dava 29 Aralık'a ertelendi.

Savcı bugünkü duruşmada; "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" ile suçlanan Fincancı hakkındaki mütalaasını açıklandı.

Fincancı'nın üzerine atılı suçlama uyarınca üst sınırdan cezalandırılmasını isteyen savcı, 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis ve tutukluluk halinin de devamını talep etti.

Mahkeme heyeti de, savcının, tutukluluğun devamı talebini kabul etti.

Fincancı savunmasını yaparken, “Tıbbi görüşüm kriminalize edildi. O yayında kısaca ön tanımdan söz ettim. Videoda bazılarında kimi belirtiler vardı. Ama etkilenmemiş olanlar da vardı. Etkilenenlerden birinin ağzından köpükler geliyordu. Bir araştırma ihtiyacından söz ettim. Bilimsel ve ifade özgürlüğü hakkımın kullanıldığı görülebilir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı avukatlarının davaya katılma talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Kaynak: BBC Türkçe

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.