TTP lideri: Pakistan kuruluş gayesi olan İslam'a geri dönmeli

TTP lideri: Pakistan kuruluş gayesi olan İslam'a geri dönmeli

Pakistan Talibanı (TTP) lideri Müftü Nur Veli Mesud açıklamalarda bulundu.

TTP lideri Müftü Nur Veli Mesud, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesud, yayınladığı mesajda tüm İslam aleminin ve Pakistan'daki Müslümanların bayramını tebrik ederken, bölgedeki son duruma ve siyasi sürece de değindi.

"Pakistan İslam için var oldu"

"Yükselen enflasyonun, artan yolsuzluğun, köleliğin ve hükümetin zalimce politikalarının insanları sefalete sürüklediğini" dile getiren TTP lideri, tüm bunlara yönelik çözümün ilk adımının, insanların kendilerini değiştirmesi olduğunun altını çizerek Kuran'dan ayetleri örnek verdi.

Mesud, "Bu durumla baş edebilmek için Allah'ın önünde eğilmeli, günahlarımız için mağfiret dilemeli, zalimi engelleyip mazlum için ayağa kalkmalıyız." ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın büyük bir gaye için var olduğunu söyleyen Mesud, şunları dile getirdi:

"Pakistan büyük bir gaye için kurulmuştu. Pakistan'ın varlık, bağımsızlık ve özgürlük gayesi, İslam mesajı ve Müslümanlar için hür bir devlet kurulmasıydı. Ki insanlar İslam'ın evrensel ilke ve hükümleri doğrultusunda yaşayabilsinler."

Ülkenin kuruluş gayesine geri dönmesi gerektiğini ifade eden TTP lideri Mesud, aradan geçen 70 yıla rağmen halen bu hedeflere ulaşılamadığını söyleyerek, ıslah için çalışılsa da hala sonuç alınamadığını ve Batı'ya köleliğin devam ettiğini savundu.

Ateşkes görüşmeleri

Mesud'un mesajında TTP ile İslamabad yönetimi arasındaki ateşkes görüşmelerine de temas vardı. Mesud, dünyadaki savaşların çoğunun barış masasında bittiğini belirtirken, benzer bir durumun Pakistan'da da şu an yaşandığını, Pakistan Talibanı hareketinin nihayetinde hedefine ulaşacağını söyledi.

Mesud, Pakistan'daki tüm halklara ve özellikle Peştunlara, TTP'nin gayesine ortak olma ve "şeriat karşıtı kesimlerin muhtemel planlarını bertaraf ederek ülkeyi kurtarma" çağrısı yaptı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.