TÜİK raporuna göre İsrail'in Filistin'de kullandığı dikenli teller Türkiye'den gidiyor

TÜİK raporuna göre İsrail'in Filistin'de kullandığı dikenli teller Türkiye'den gidiyor

TÜİK'in yayınladığı rapora göre İsrail'e Türkiye'den dikenli tel satışı son Gazze saldırılarına rağmen devam ediyor.

TÜİK'in yayınladığı dış ticaret raporlarına göre Türkiye'den kamusal ve özel şirketlerin İsrail'e ihracatı devam ediyor.

Yayınlanan son raporlara göre İsrail'e Türkiye'den dikenli tel ihracatı da gerçekleştiriliyor.

İsrail'in dikenli telleri başta Gazze Şeridi ve Kudüs olmak üzere çeşitli bölgelerde Filistinlilere karşı kullandığı biliniyor.

TÜİK raporuna göre geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Türkiye'den İsrail'e yapılan "demir/çelikten dikenli teller, çit yapmada kullanılacak türde çember veya yalın kat düz tel" sınıfından ihracatın rakamları şu şekilde:

2023 Ekim: 78 bin 774 dolar

2023 Aralık: 31 bin 978 dolar

2024 Ocak: 196 bin 540 dolar

TÜİK'e göre 2023 yılı başından 2024 yılı Ocak ayı sonuna kadar Türkiye'den İsrail'e yapılan dikenli tel ihracatı ise toplamda 1 milyon 47 bin 94 dolar tutarında oluştu.

Türkiye'den İsrail'e ihracatın sürmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, en azından askeri ve benzeri amaçlarla kullanılan ürünlerin ihracatının durdurulması gerektiğini belirtiyor.

"Her gün 8 gemi gidiyor"

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bu yılın Ocak ayı ortasında, Türkiye-İsrail hattında devam eden ticarete ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Gazeteci Kemal Öztürk'e konuşan Uraloğlu, Türkiye'den İsrail'e her gün ortalama 8 gemi gittiğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
9 Yorum