Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu başladı

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu başladı

Tunus’ta 7 milyondan fazla seçmen cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için sandık başına gitti.

Tunus’ta 7 milyondan fazla seçmen, bağımsız aday Anayasa Profesörü Kays Said ve medya patronu Nebil el-Karvi arasında gerçekleşecek cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için bu sabah sandık başına gitti.

Oy verme işleminin yerel saatle 08.00'de başladığı ülkede sandıklar, yerel saatle 18.00'de kapanacak.

Tunus Yüksek Seçim Komisyonu, 15 Eylül'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminde, Kays Said’in 18.4, Tunus’un Kalbi Partisi lideri Karvi'nin ise yüzde 15.6 oy oranıyla 24 aday arasında ikinci tura kalan isimler olduğunu açıklamıştı.

‘Yolsuzluk ve kara para aklama’ suçlarından 23 Ağustos'ta tutuklanan Nebil el-Karvi’nin geçtiğimiz Çarşamba günü serbest bırakılmasının ardından seçim kampanyaları heyecanlı bir hal almıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turda yarışacak olan Kays Said (61) ve Nebil el-Karvi (56), televizyonda münazara yapmıştı.

Tunus cumhurbaşkanı, başta dış politika, ulusal güvenlik ve savunma olmak üzere başbakan ve parlamentoya verilenlerin aksine sınırlı yetkilere sahip.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.