Tunus'ta seçimlerin ikinci turu 13 Ekim'de

Tunus'ta seçimlerin ikinci turu 13 Ekim'de

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 13 Ekim’de gerçekleşecek.

Tunus Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nebil Bafun düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 13 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun yapılacağını, seçim kampanyasının ise yarın başladığını duyurdu.

AFP’nin haberine göre, kurul tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, Anayasa Profesörü Kays Said ve kara para aklama suçlamaları ile tutuklu yargılanan medya patronu Nebil el Karvi’nin 15 Eylül Pazar günü düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oyların çoğunluğunu elde ederek ikinci tura kaldığı aktarıldı.

Seçim sonuçlarına göre Said oyların yüzde 18,4’ünü alarak birinci olurken, yüzde 15,6 oy oranına sahip olan Karvi ise ikinci oldu. Seçimlerden önce adı pek duyulmayan ve eski bir anayasa hukuku profesörü olan Said, kısıtlı miktarda fon ile ılımlı bir seçim kampanyası yürüttü.

Tunus’ta iyi tanınan ancak tartışmalı bir isim olan Karvi, büyük bir televizyon ve muhtaç kimselere yardım için çalışan bir sivil toplum kuruluşunun sahibi. Nebil el Karvi, seçimlerden haftalar önce kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından hapse atıldı. Hakkındaki suçlamaları reddeden medya patronu, destekçilerini sayesinde seçim çalışmalarını yürütüyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.