Tunus'ta IŞİD operasyonu: 3 ölü

Tunus'ta IŞİD operasyonu: 3 ölü

Tunus'un Sidi Bu Zeyd şehrinde yer alan Sidi Ali bin Avn bölgesinde düzenlenen operasyonda 3 IŞİD mensubu öldürüldü.

Tunus İçişleri Bakanlığı, Sidi Bu Zeyd şehrinde yer alan Sidi Ali bin Avn bölgesinde düzenlenen operasyonda 3 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan ez-Zeak tarafından AFP’ye yapılan açıklamada, yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu silahlı kişilerin kimliklerinin tespit edildiği ve Cumartesi gecesi Sidi Ali bin Avn bölgesinde düzenlenen operasyonda 3 IŞİD gücünün öldürüldüğü bildirildi.

Bakanlık, söz konusu operasyon sonucu etkisiz hale getirilenlerin IŞİD'e bağlı Cund el-Hilafe'ye mensup en tehlikeli üç kişi olduğunu aktarırken, isimlerinin ise Hatem bin el-Eid el-Basduri (40), Muhammed bin İbrahim el-Basduri (35) ve Muntasar bin Harif el-Gazlani (31) olduğunu açıkladı.

Güvenlik güçleri operasyon sırasında üç silah, bir miktar mühimmat ve iki patlayıcı yüklü yelek ele geçirdi.

Başkent Tunus'un Muhammed Hamis Caddesi'nde 24 Kasım 2015'te Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nı hedef alan ve 12 askerin öldüğü bombalı saldırı sonrası ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmiş, sonraki süreçte karar birçok kez uzatılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.