Tunus'ta IŞİD saldırılarının sanıklarına müebbet hapis cezası

Tunus'ta IŞİD saldırılarının sanıklarına müebbet hapis cezası

Tunus’ta toplam 60 kişinin ölümüne sebep olan Bardo Müzesi ve Susa plajındaki saldırıların hayatta kalan 7 sorumlusu ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bardo Müzesi ve Susa plajındaki saldırıların birleştirildiği davada Tunus Savcılığı bazı zanlılar için idam talebinde bulunmuştu.

Bardo Müzesi saldırısı

Mart 2015 Bardo Müzesi'nde gerçekleşen saldırıda 20 turist, 1 polis ve 2 saldırgan hayatını kaybetmişti.

Toplam 25 kişinin yargılandığı bu davada üç sanık, 'kasıtlı cinayet', 'kasıtlı cinayete katılma' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya veya değiştirmeye kalkışması' suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı davada 10 kişiye beraat kararı çıkarken diğer sanıklara ise bir yıldan 16 yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.

Susa plajı saldırısı

Haziran 2015’te Tunus'un doğusunda yer alan turizm merkezi Susa kentinde turistlerin kaldığı iki ayrı otele düzenlenen saldırıda ise 39 kişi yaşamını yitirmişti.

Toplam 26 kişinin yargılandığı bu davada 4 kişi 'kasıtlı cinayet', 'kasıtlı cinayete katılma' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya veya değiştirmeye kalkışması' suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 17 sanığa beraat kararı verilirken diğer 5 sanığa da 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezaları verildi.

İki saldırının beyni: Şemseddin Sandi

Duruşmada birkaç ay arayla düzenlenen ve özellikle Avrupalı turistleri hedef alan iki saldırıyı planlayanın IŞİD mensubu Şemseddin Sandi olduğu tespit edildi.

Sandi'nin 2016'da Libya'da ABD'lilerin düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğü belirtildi. Tunus'taki iki saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.