Tunus'ta Nahda liderlerinden eski Başbakan Arayyid'e hapis cezası

Tunus'ta Nahda liderlerinden eski Başbakan Arayyid'e hapis cezası

Tunus'ın eski Başbakanlarından ve Nahda partisinin önde gelen isimlerinden Ali Arayyid'e hapis cezası verildi.

Tunus'ta bir mahkeme, ülkenin eski Başbakanlarından olan ve Nahda partisinin önde gelen isimleri arasında yer alan Ali el Arayyid'e hapis cezası verdi.

Arayyid'in avukatlarının Reuters'a yaptığı açıklamaya göre siyasi lider, "Suriye'ye savaşmak için insan gönderme" suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı.

Arayyid Eylül ayında bu suçlama konusunda ifade vermek üzere polis tarafından çağrılmıştı.

Nahda ve diğer muhalif partiler karar sebebiyle Tunus'taki Kays Said yönetimini kınadı.

Arayyid'in herhangi bir delil olmaksızın keyfi bir şekilde hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Ali el Arayyid, Tunus'un devrik lideri Zeynelabidin bin Ali döneminde de siyasi faaliyetleri gerekçe gösterilerek 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

1955 yılında Tunus'un Medenin şehrinde doğan Arayyid, üniversiteden mühendis olarak mezun oldu. 70'li yıllarda İslami hareket içerisinde yer alan Arayyid, kurulduğu 1981 yılından tutuklanacağı 1990'a kadar Nahda'nın sözcüsü olarak görev yaptı.

Arayyid siyasi hayatında birçok kez hapse atıldı ve işkence gördü. Habib Burgiba döneminde tutuklandı ve idamla yargılandı. Bin Ali rejimi döneminde 1992 yılında hapsedilen ve cezaevinde işkence gören el Arayyid'in eşi de tehdit ve şantaj amacıyla işkenceye maruz bırakıldı ve cinsel tacize uğradı. Arayyid'in hapis hayatının yaklaşık 10 yılı tek kişilik hücrede geçti.

2004 yılında serbest kalması sonrasında medya ve insan hakları konularıyla meşgul oldu.

2011 yılında Bin Ali rejiminin devrilmesi sonrası kurulan yeni hükümette İçişleri Bakanı olarak göreve başladı. 2013 yılında mevcut başbakanın istifası sonrası Başbakan olarak atandı ve 2014 yılına kadar bu görevde kaldı.

Arayyid halen Nahda'nın üst düzey isimleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.