Tunus'un 'tek adamı' Kays Said muhalifleri baskıyla susturuyor

Tunus'un 'tek adamı' Kays Said muhalifleri baskıyla susturuyor

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'i eleştiren isimlere yönelik gözaltılar devam ediyor.

Tunus'ta muhalif isimlere yönelik gözaltı dalgası devam ediyor.

Son olarak Tunus polisi, Nahda Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve eski dışişleri bakanı olan Nureddin Bahiri'yi gözaltına aldı. Nahda Hareketi sözcülüğünden yapılan açıklamada Bahiri'nin 'konumu bilinmeyen bir yere' götürüldüğü belirtildi.

Bahiri, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in iktidara gelmesinden sonra meclisi fesh etmesi sonrası da gözaltına alınmıştı. Daha sonra serbest bırakılan Bahiri'nin, "terör" bağlantılı suçlamalardan yargılanmasına devam edilmişti.

Öte yandan Tunus güvenlik güçleri, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Kays Said'e karşı eleştirel bir dil kullanan Mosaïque FM radyosunun müdürü Nureddin Butar'ı da gözaltına almıştı.

Ülkede cumartesi gününden bu yana bir muhalif siyasetçi, önde gelen bir iş adamı, iki yargıç ve bir diplomat olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Tunus'taki ana muhalefet partilerinden Nahda Hareketi tarafından yapılan açıklamada, gözaltılar "Said muhaliflerinin kaçırılması" olarak nitelendirildi.

2019 yılında yönetimi ele aldığında Said'i destekleyen birçok isim de Tunus liderine sırt çevirmiş durumda.

Gün geçtikçe Kays Said'e karşı muhalefet artsa da Tunus lideri ülkede kaosu engellemeye çalıştığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.