Tunus'taki canlı bomba saldırısında IŞİD şüphesi

Tunus'taki canlı bomba saldırısında IŞİD şüphesi

Tunus Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi dün, ülkenin başkentinde meydana gelen ve emniyet güçlerinin hedef alındığı canlı bomba saldırısını 'trajedi' olarak nitelendirdi.

Tunus Cumhurbaşkanı El Baci Kaid es Sibsi, dün, ülkenin başkentinde meydana gelen ve emniyet güçlerinin hedef alındığı canlı bomba ‘trajedi’ olarak nitelendirerek, bu intihar saldırısının devletin prestijini hedef aldığını söyledi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Başkent Tunus’ta düzenlenen saldırı hakkında, Berlin ziyaretinde konuşan Es Sibsi, “Şehirlerde terörü kontrol altına aldığımızı zannetmiştik ama bu olay bize bunun böyle olmadığını ve terörün hala başkentin merkezinde var olduğunu gösterdi. Bu gerçekten trajik. Terör, devlete ve iktidara yöneliyor, devletin prestijini hedef alıyor. Bunun bedelini de her zaman güvenlik güçleri ödüyor” dedi.

Söz konusu saldırının ardında yatan nedenlerin bilinmesi gerektiğini ifade eden Es Sibsi, “Bu saldırı bize Tunus’ta başka sorunlarımız olduğunu hatırlatıyor” dedi.

Saldırıda IŞİD şüphesi

Tunus İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırının nedeninin henüz bilinmediği belirtilirken, Tunus emniyetine bağlı kaynaklardan öğrenildiğine göre, canlı bomba saldırısındaki IŞİD şüphesi gözardı edilmiyor.

Fransız, La Presse gazetesi, saldırıda IŞİD'in parmağının olma ihtimaline uzak bakılmadığını duyurdu.

Gazete, bu öngörünün, Tunus Ulusal Muhafızları ve Terörle Mücadele Özel Kuvvetleri tarafından da desteklendiğine dikkat çekti.

Emniyet içerisindeki kaynaklara dayandırılarak verilen haberde, saldırı tarzının IŞİD'e benzediği ve birçok kişinin inandığının aksine IŞİD'in Tunus’ta hala uyuyan hücreler tarafından desteklendiğine işaret edildi.

Süreç

Dün Tunus'ta yaklaşık 3 yıl sonra ilk kez bir canlı bomba saldırısı düzenlenmişti.

Başkent Tunus'un merkezindeki Habib Burgiba Bulvarı'nda bir kadın güvenlik güçlerini hedef alarak, üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırganın öldüğü saldırıda, ilk belirlemelere göre 8'i polis 9 kişi de yaralandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.