Tunus'ta Ukbe bin Nafi Tugayı'ndan askeri araca bombalı saldırı

Tunus'ta Ukbe bin Nafi Tugayı'ndan askeri araca bombalı saldırı

Tunus'ta El Kaide bağlantılı Ukbe bin Nafi Tugayı askeri araca bombalı saldırı düzenledi.

Tunus'ta faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ukbe bin Nafi Tugayı, 5 Ekim tarihinde yaptığı açıklamayla, ülkenin batısındaki dağlık bölgede askeri araca düzenlenen bombalı saldırıyı üstlendi.

Kasreyn yakınlarındaki Şambi Dağı'nda 3 Ekim tarihinde gerçekleştirildiği ifade edilen saldırıda iki Tunus askerinin öldürüldüğü belirtiliyor.

 

 

 

Bölgenin konumu:

Ukbe bin Nafi Tugayı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırı iki ayrı patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleşti. İlk patlayıcı bir zırhlı aracı hedef aldı. İlk patlamada ölen ya da yaralananlara dair bir bilgi verilmedi. İkinci patlama ise, ilk patlama sonrası askeri aracın çevresinde toplanan askerleri hedef aldı.

El Kaide bağlantılı grup, patlamada birkaç askerin öldüğünü ve yaralandığını açıklarken, bağımsız kaynaklar Tunus ordusuna bağlı iki askerin öldüğünü doğruladı.

Özellikle Tunus'un batısındaki dağlık bölgede faaliyet gösteren grup, ordu güçlerini zaman zaman benzer saldırılarla hedef alıyor. ABD ve Fransız güçlerinin de ülkede El Kaide'ye karşı savaşta yer aldıkları biliniyor.

Öte yandan Ukbe bin Nafi Tugayı tarafından yapılan açıklamada, mevcut yönetimin ülkede "İslam'a aykırı uygulamaları" eleştirildi ve Tunus devlet başkanı El Beci Kaid es Sibsi "Amerikan ve Fransız ajanı olmakla" suçlandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.