ABD Tunus’ta El Kaide’yle çatışıyor

ABD Tunus’ta El Kaide’yle çatışıyor

ABD'nin Tunus'ta yerel güçlerle birlikte El Kaide'ye karşı çatışmalara girdiği ortaya çıktı.

ABD'nin Afrika Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Deniz Piyadeleri Özel Kuvvetleri mensubu iki asker, Afrika'da El Kaide'ye karşı yaşanan çatışmalardaki “cesaretleri" nedeniyle kahramanlık ödülüne layık görüldü.

ABD tarafından gizli tutulan ülkede üç günlük bir eğitim görevinde bulunan askerlerin, 28 Şubat 2017 tarihinde İslami Mağrip El Kaidesi ile ağır bir çatışmaya girdikleri belirtildi. ABD tarafından açıklanmayan bu ülkenin Tunus olduğu, çatışmanın ülkenin dağlık kesiminde yaşandığı ifade ediliyor.

ABD tarafına göre çatışmada El Kaide unsurları ABD'li ve yerel güçleri bir çatışmada yandan kuşatmaya çalıştı. Bu saldırıda ABD askerlerinden yaralananlar olduğu belirtildi. Bölgeden tahliye edilmek için helikopter çağıran birlikler, El Kaide unsurları ile çatışarak bölgeyi terk etti.

Bölgenin konumu şu şekilde:

Verilen bilgiler ışığında çatışmaların, Tunus-Cezayir sınırına yakın Kassarin bölgesinde, dağlık alandaki Cebel Semame'de yaşandığı ortaya çıkıyor. 28 Şubat 2017 tarihineki bu çatışmalarda 2 El Kaide mensubu öldürülmüş, El Kaide bu kişiler için taziye açıklaması yayınlamıştı. Bu isimlerin, Tunus'ta faaliyet gösteren Ukbe bin Nafi Tugayı'na bağlı olduğu dile getirilmişti. Tunus yetkilileri çatışmalarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurmuştu.

ABD'nin bölgede birkaç yıldır aktif olarak saldırılarda yer aldığı ifade ediliyor. Tıunus'un özellikle sınır bölgelerinde El Kaide bağlantılı grupların faal olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.