Tunus saldırısını El Kaide bağlantılı grup üstlendi

Tunus saldırısını El Kaide bağlantılı grup üstlendi

Tunus'ta dün meydana gelen saldırının sorumluluğunu El Kaide bağlantılı Ukbe bin Nafi Tugayı'nın üstlendiği açıklandı.

El Kaide'nin Batı Afrika'da faaliyet gösteren yapılanmasına bağlı medya organı tarafından bugün yayınlanan açıklamada, dün Tunus'ta güvenlik güçlerinin hedef alındığı saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Örgüte bağlı "Al Andalus" kanalı aracılığıyla yapılan açıklamada, Cendube vilayetinin Gar ed Dima nahiyesine bağlı Ayn Sultan bölgesinde Tunus güvenlik güçlerinin aracının hedef alındığı ifade edildi.

Gar ed Dima nahiyesi konumu:

Güvenlik güçlerinin aracının önce el yapımı patlayıcıyla hedef alındığının belirtildiği açıklamada, sonrasındaysa patlamadan sağ kurtulan Tunus güvenlik güçleriyle çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

"1'i rütbeli 9 ölü"

El Kaide bağlantılı grubun yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırıda 1'i rütbeli olmak üzere 9 güvenlik görevlisinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Saldırının geniş çaplı bir gözetleme ve hazırlık evresinden sonra düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamaya göre, öldürülen güvenlik personelinin silahları da grup tarafından ele geçirildi.

Açıklamada, "Batı'nın uşağı" olarak nitelendirilen Tunus hükümetine karşı saldırıların devam edeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.