Tunus'taki canlı bomba saldırısının faili üniversite mezunu bir işsiz

Tunus'taki canlı bomba saldırısının faili üniversite mezunu bir işsiz

Tunus'ta geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının failinin kimliği açıklandı.

Tunus'un başkenti Tunus'ta geçtiğimiz hafta üzerindeki bombayı infilak ettirerek bir saldırı düzenleyen kadının, işsiz bir üniversite mezunu olduğu açıklandı.

Mna Guebla, Pazartesi günü ülkenin başkenti Tunus'ta Habib Burgiba Bulvarı'nda polis araçlarının toplandığı bir noktada üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmişti. Patlama neticesinde 15 polis ve 2 sivil yaralanmıştı.

Tunus anti-terör birimi sözcüsü Süfyan Sliti'nin açıklamasına göre, ülkenin doğusundaki Mehdiye bölgesinden olduğu öğrenilen saldırgan 30 yaşındaydı ve mesleki İngilizce alanında üniversite diploması bulunuyordu. Saldırının ardından ilk olarak "saldırının terör bağlantılı olup olmadığı" sorusu akıllara gelmişti. Yetkililer "saldırının herhangi bir örgütle bağlantılı olmadığını" açıkladı.

Tunus medyasına göre Mna Guebla, mezuniyeti ile ilgili bir iş bulamamıştı ve zaman zaman ailesine yardım etmek için çobanlık yapıyordu. İşsiz olduğu gerekçesiyle psikolojik sorunlar yaşadığı düşünülen Guebla'nın saldırıyı bu doğrultuda gerçekleştirmiş olduğu tahmin ediliyor.

Tunus'ta Zeynel Abidin bin Ali'nin devrildiği olayların üzerinden yaklaşık 8 yıl geçmesine rağmen işsizlik halen oldukça büyük bir problem olarak varlığını koruyor.

Ülkede "devrime giden yolun başlangıcı" kabul edilen sembolik olay, bir seyyar satıcı olan Muhammed Buazizi'nin, 17 Aralık 2010 tarihinde kendini ateşe vermesiydi. Buazizi, seyyar arabasına el konulması sonucu işsizlik nedeniyle bunalıma girerek kendini ateşe vermişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.